Bluesová hvězda John Mayall rozbouřil brněnské fanoušky

Brno - Stovky lidí přilákal do brněnského klubu Semillaso slavný bluesman John Mayall. Jihomoravským fanouškům zahrál společně s ostatními členy kapely Bluesbreakers své největší hity. Skoro sedmasedmdesátiletý zpěvák, kytarista, hráč na klávesy a harmoniku zahrál v rámci svého evropského turné. Zítra se představí v Kulturním domě ve Ždáru nad Sázavou a dvacátého června zavítá do Prahy. V České republice hraje už po několikáté.

John Mayall je právem považován za jednu z největších světových hvězd rock blues hudby. Svou kariéru odstartoval už před 50 lety. Na všechny hudební nástroje se naučil hrát sám a stal se vzorem pro mnohé zpěváky.

Hodně fanoušků považuje Johna Mayalla za Boha. „Je to úžasně vitální člověk. Mně je šedesát let a pokud budu za deset let vypadat stejně jako on, budu šťastný,“ řekl jeden z jeho obdivovatelů. V rozvášněném publiku byly vidět tváře všech generací. Od Johnových vrstevníků až po náctileté. Každý obdivoval hudebníkovi kreace i jeho charisma.

„S Johnem jsem hrál už dřív. Pak jsem chvíli spolupracoval s dalšími zpěváky jako například Jimmy Page nebo Eric Clapton. Před dvěma roky jsem se zase vrátil k Johnovi. Je to úžasný člověk. Spolupráce s ním mě hrozně baví,“ řekl České televizi basskytarista Greg Rzab.