Policie ve Zlínském kraji pátrá po násilníkovi

Zlín - Policie vyšetřuje pět znásilnění, čtyři ve Zlínském a jedno v Moravskoslezském kraji. Není vyloučeno, že se jich dopustil jeden pachatel. Muž, který policii stále uniká, s největší pravděpodobností řádí na mnoha místech Moravy.

Neznámý muž pravděpodobně nejprve ve středu po poledni přepadl v Kopřivnici na Novojičínsku nezletilou dívku. Podle policie ji ve výtahu pod pohrůžkou použití nože donutil, aby se svlékla. Poté po ní požadoval různé sexuální praktiky. Dívce se podařilo z výtahu utéci. Muž posléze z místa činu odešel. Další útok se stal kolem 14:00 ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, kde muž požadoval po sedmnáctileté dívce pod pohrůžkou zabití různé sexuální úkony.

Podle krajského policejního mluvčího Aleše Mergentala se poté pachatel přesunul na Kroměřížsko. Nejprve si vyhlédl mladou ženu v přízemí jednoho z panelových domů v Kroměříži, poté také v panelovém domě v Holešově nutil k sexuálním praktikám nezletilou dívku a nakonec v podvečer zaútočil na asi třicetiletou ženu u koupaliště v Bystřici pod Hostýnem. Ve dvou případech přepadeným vyhrožoval nožem, oběti vždy začaly křičet a násilník z místa činu utekl.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Policisté hledají případné svědky některé z těchto událostí. Lidé se mohou přihlásit na kterékoliv policejní služebně nebo zavolat na linku 158.