Krátká bouřka v Brně opět zaměstnala hasiče

Brno - Bouřka, která se přehnala po 14:00 hodině přes Brno, zaměstnala hasiče. Museli vyjíždět například k zatopené služebně Městské policie v Brně Židenicích, zatopené kotelně v Černých Polích nebo do Základní školy v Brně na Lesné. Nejvíce zásahů je hlášeno v městských částech na severu Brna.

„Městští strážníci museli zajišťova otevřené kanalizační vpusti na vozovkách, kde kanalizace nestíhala odvádět přívaly vody a došlo tak k uvolnění  poklopů. Některé kanalizační kryty strážníci nacházeli až ve vzdálenosti několika metrů od místa, kam původně patřily, jako například v ulici Okružní, Drobného, Žarošické, Sýpce či Tišnovské,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Denisa Kapitančíková.

Hasiči měli práci na celém Brněnsku. „Čerpali vodu také ze zatopené garáže v Ořechově, čerpadla nasazovali rovněž v Podolí, v Bílovicích nad Svitavou likvidovali potopu v podjezdu pod železniční tratí. Na silnici u Ořechova hasiči odstraňovali vyvrácené stromy,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči měli na Brněnsku plné ruce práce s likvidací následků bouřky (zdroj: ČT24)

Na Vyškovsku voda zatopila sklep radnice na Sušilově náměstí v Rousínově. Na Znojemsku hasiči vyjížděli k čerpání zatopeného sklepa v Moravském Krumlově – Rakšicích. Ve Strachotíně na Břeclavsku hasiči vyjížděli k čerpání vody z komunikace.

Podle meteorologů na některých místech spadlo za půl hodiny i 30 milimetrů srážek. Výstraha proti silným lokálním bouřkám platí do 23 hodiny večerní. V těchto hodinách se vydatné srážky doprovázené bouřkami přesouvají z jižní Moravy na Zlínsko. Během noci už srážky budou slábnout a o víkendu se slabý déšť objeví jen ojediněle. Nadále ale bude přetrvávat zataženo s teplotami maximálně do 20 °C