Hasiči museli v noci na dnešek vystříhat z auta rodiče a malé děti

Brno - Čtyři lidé byli dnes v noci zraněni při čelní srážce osobního auta a kamionu v Žabovřeské ulici v Brně-Pisárkách. Ve vozidle Hyunday s maďarskou registrační značkou to byl pětačtyřicetiletý řidič, jeho manželka i dvě děti ve věku do tří let. Ze zdemolovaného auta je hasiči museli vyprostit pomocí páčidel, hydraulických nůžek i rozpěrného válce. V autě přitom nebyly dětské sedačky.

Nehoda kamionu Volvo a vozidla Hyunday Santa Fe byla hasičům ohlášena 35 minut po půlnoci, na místo vyjely tři jednotky ze stanic v Bauerově, Točné a Lidické ulici. „Aby se hasiči mohli vůbec ke zraněným dostat, museli odstranit všechny boční dveře u auta. Ve vozidle vůbec nenašli autosedačky pro děti,“ uvedl mluvčí Jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Do péče přivolaných zdravotníkům se hasičům nejdříve podařilo předat obě malé děti a pak jejich matku. K vyproštění zaklíněného řidiče museli rozpěrným válcem zvednout zdeformovanou palubní desku a volant. Všechny čtyři pasažéry zdravotníci převezli do nemocnice. Osmadvacetiletý řidič tahače Volvo s návěsem zraněn nebyl.

Všichni čtyři zranění jsou hospitalizování ve Fakultní nemocnici v Brně. „Jeden z dospělých utrpěl těžká zranění. V současné době je ve stabilizovaném stavu, druhý dospělý má středně těžká zranění. Obě děti utrpěly jen lehká zranění,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice v Bohunicích Anna Mrázová. Bližší informace však odmítla sdělit.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Sorbentem na vozovce zasypali unikající provozní kapaliny. K úklidu silně znečistěné vozovky a velkého množství střepů a úlomků přivolali silničáře. Po dobu odstraňování následků nehody byla Žabovřeská ulice nejprve zcela uzavřena, po vyproštění zraněných byla doprava řízena kyvadlově.

Vydáno pod