Policisté v Rajhradicích dopadli výrobce pervitinu

Rajhradice – Doma vzorný syn, za zády rodičů výrobce nebezpečné drogy. Pětatřicetiletý muž žijící u rodičů v Rajhradicích na Brněnsku, vařil podomácku pervitin pro svou vlastní potřebu i za účelem distribuce. Prodával jej dokonce v práci. Většina výdělku skončila v hracích automatech. Policisté muže vzali do vazby a začali ho kvůli výrobě a držení omamných látek stíhat.

Za zády rodičů se pětatřicetiletý muž více než rok naplno věnoval výrobě pervitinu. Aby nebyl rodině podezřelý, výrobní proces, který nelze pro typický zápach jednoduše utajit, dokončoval obvykle v lese za domem.

Muž policistům přiznal, že dokázal vyrobit a následně mezi drogově závislé distribuovat více než tři čtvrtě kilogramu pervitinu. „Obviněný k výrobě pervitinu používal modafen. Opatřoval si jej nejčastěji na Slovensku, kde je toto léčivo snadno dostupné,“ uvedl policejní vyšetřovatel Jaromír Novotný.

Policejní záběry z domovní prohlídky (zdroj: ČT24)

Za jeden gram pervitinu si muž přišel na tisíc až patnáct set korun. Celkově tak prodejem drogy vydělal několik set tisíc korun. „Obviněný je také závislý na automatech. Většinu peněz z distribuce rozházel v zábavních podnicích,“ prozradil mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Aktivnímu výrobci drogy, jehož trestní rejstřík byl doposud čistý, hrozí vězení na dva až deset let.