Sedm mužů ubilo domnělého zloděje bagru, hrozí jim tresty od 2 do 15 let

Brno - Krajský soud se dnes začal zabývat případem sedmi mužů, kteří se rozhodli vzít spravedlnost do svých rukou. Na konci září loňského roku vtrhli do domu muže na Svitavsku, aby od něj zjistili, kam zmizel bagr jednoho z nich. Napadený muž při útoku vdechl krev se zvratky a udusil se. Mezi útočníky byl i policista ze Svitav.

Stavební technika zmizela 26. žáří v Bělé nad Svitavou. Policie o několik dní později našla v lese na Blanensku automobil, na kterém byl bagr převážen. „Nalezená avie byla v ohořelém stavu a nedaleko místa nálezu byly policií zajištěny i části registrační značky, patřily právě odcizené avii,“ uvedla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Při hledání ukradené techniky pět mužů z východních Čech vniklo 28. září v Bělé do nezamčeného domu údajného zloděje. Oběť vyvlekli ven, spoutali na rukou a posadili do auta. Ve voze už čekali další dva komplicové. Dva hlavní pachatelé, z nichž jeden byl policista, skončili ve vazbě. Policista byl propuštěn ze služebního poměru bez jakýchkoliv nároků. Dvěma obviněným hrozí trest odnětí svobody od 10 do 15 let, ostatní mohou za vydírání strávit ve vězení 2 až 8 let.

Bez komentáře: Soud s muži, kteří ubili domnělého zloděje bagru (zdroj: ČT24)

Skutečného pachatele ani odcizený bagr policie dodnes nevypátrala.