Viník tragické nehody v Brně je ve vazbě, hrozí mu desetiletý trest

Brno - Dvaadvacetiletého řidiče, který v sobotu způsobil v jihomoravské metropoli tragickou nehodu, poslal Městský soud v Brně do vazby. Tu navrhl krátce po nehodě státní zástupce. V úterý večer byl pirát silnic převezen do vazební věznice v Brně-Bohunicích.

Na verdikt za nehodu, při které zahynula osmačtyřicetiletá žena a patnáctiletá dívka byla zraněna, bude řidič čekat ve vazební cele. Mladík z Bruntálska s třemi promile v krvi - navíc bez řidičského průkazu - porušil hned několik trestných činů najednou, a to obecné ohrožení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci.

A právě za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí řidiči až desetiletý trest. To platí v případě, kdy je z nedbalosti ohroženo minimálně osm lidí. V době nehody jich byla na frekventované křižovatce na Konečného náměstí více než dvacítka. Hrozba vysokého trestu a obava z útěku před spravedlností je hlavním důvodem ke stíhání mladíka ve vazbě.

K tragické nehodě došlo v sobotu po osmé hodině večer na tramvajové zastávce Konečného náměstí v Brně. Řidič osobního automobilu nejprve srazil dvě ženy na tramvajovém ostrůvku a pak narazil do semaforu. Muž se navíc pokusil z místa nehody utéct. Policisté, kteří ho chytili po půlhodinovém hledání v nedaleké ulici navíc zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění a před jízdou pil. Tragédie, která zničila život jedné rodiny, zamávala celým Brnem. Už několik dní nosí lidé na místo nehody květiny a svíčky.