Řidič BMW místo nafty natankoval benzin, shořel mu celý motor

Želechovice nad Dřevnicí - Hasiči vyjížděli půl hodiny před půlnocí k požáru vozu BMW do Želechovic nad Dřevnicí. Jeho řidič natankoval místo nafty benzin. Od čerpací stanice sice odjel, ale po chvilce jízdy začal mít jeho vůz problémy. V okamžiku kdy přibrzdil u krajnice, začaly z motoru šlehat plameny. Zasahovat museli hasiči.

Hasiči ze Zlína byli na místě za dvě minuty. To už plameny začaly prostupovat z motorové části, přes podběhy kol, na kapotu. „Sražení viditelných plamenů vně auta nebyl problém, ale dostat se do velmi dobře utěsněného prostoru motoru ano. Hasiči museli pomocí hydrauliky vypáčit víko přední kapoty, k uhašení požáru motoru, ale ani to stále nestačilo. Nakonec museli celé auto nadzvednout, zaklínovat a dostat se tak k požáru u převodovky. Likvidace požáru auta proto hasičům zabrala asi hodinu,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Vyšetřovatelé na místě zjistili, že řidič omylem natankoval velmi kvalitní 100 oktanový benzin a s autem ujel několik set metrů. Po smíchání zbytků původního paliva v nádrži s velkým množstvím benzinu došlo ke směsi, která způsobila požár.

Přesnou příčinu vzniku požáru budou ale ještě dál zkoumat. Škodu na autě odhadují na 600 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo zachránit další části vozu, asi za 200 tisíc korun.