Šok pro fanoušky. Festival Music Shock kvůli sporům organizátorů nebude

Vyškov - Fanoušci festivalu Music Shock 2010, kteří si zakoupili vstupenky, mají smůlu. Akce, která měla navázat na loňský úspěšný ročník s názvem Rock Shock, se nekoná. Organizátoři definitivně oznámili zrušení třídenního multižánrového programu. A jestli se fanouškům vrátí zaplacené peníze, vůbec není jasné. Jisté ale je, že zvučná jména jako např. Anna K., Kryštof nebo No Name ve Vyškově na letišti nevystopí.

Festival Music Shock 2010, který měl být druhým ročníkem a odehrát se ve dnech od 13. do 15. srpna v areálu vyškovského letiště, nebude. Spory mezi jednateli společnosti připravily fanoušky o zážitek, za který si už zaplatili.

Důvodem neshod byly, podle jednatelů pořadatelské agentury, nejednotný přístup k dramaturgii festivalu a nakonec i nedostatek peněz. A to i přesto, že už z předprodeje získali lidé z agentury Music Entertaiment Industries více než půl milionu korun. Ty v pokladně festivalu ale už nejsou a všichni se vzájemně obviňují, kdo peníze jakým způsobem „rozházel“.

Festival Music Shock nebude (zdroj: ČT24)

Celý spor, který ve firmě gradoval už několik měsíců, vyvrcholil dnes podáním trestního oznámení na neznámého pachatele a podáním podnětu na prošetření jednatelské činnosti Moniky Trepešové. Trepešová je jednou ze čtyř osob, které jsou v obchodním rejstříku zapsány jako jednatelé společnosti. Stejně jako Pavlína Hanáková, která dnes na neznámého pachatele podala trestní oznámení.

Monika Trepešová se svým otcem Jiřím Trepešem však jakýkoliv podíl na skončení festivalu a jeho finančních problémech odmítá. „Z projektu jsme odstoupili kvůli neshodám v jeho dramaturgii. Vadilo nám, že do výběru kapel hovoří i lidé, kteří již nemají s pořadatelskou agenturou nic společného. Fakt, že měsíc po našem odchodu, byl festival zrušen, nás velmi překvapil,“ vysvětlila Trepešová.

Ten, kdo měl do dramaturgie, jak uvedl Jiří Trepeš, neoprávněně mluvit, byl duchovní otec festivalu a jeho organizátor v minulém roce František Mačkal. Podle výpisu z obchodního rejstříku však společnost opustil již v březnu letošního roku, a tak za její současné hospodaření nenese odpovědnost.

Jednou z poškozených, která vlastní hned tři vstupenky v hodnotě přes dva a půl tisíce korun, je i Lucie Flochová: „Samozřejmě mě to mrzí, protože to byla akce, která byla ve Vyškově a kterou jsem měla blízko. Těšila jsem se, protože loňský ročník se podle mě povedl. Teď vlastně nemám peníze a nikam nepůjdu.“

O tom, kdo bude muset vrátit peníze zklamaným fanouškům, nejspíš rozhodne až soud. Jisté ale je, že na Vyškovsku zůstane mnoho naštvaných fanoušků, kteří si předplatili lístek a své kapely na letišti neuvidí.