Mladý býček se vydal na výlet po dálnici.

Břeclav, Bořetice - Půlroční třísetkilový býk dnes potrápil řidiče na pětatřicátém kilometru D2. Toulal se nejen po hlavní spojnici mezi Brnem a Bratislavou, ale také v blízkosti vytíženého železničního uzlu na Vídeň. Na dálnici usměrňovaly provoz jednotky policistů a silničáři. Vlaky musely jet v koridoru téměř krokem. Zmatené a vyplašené zvíře se podařilo odchytit po dvou hodinách v pět odpoledne, avšak zvíře dlouho bojovalo. Muselo na něj naskákat téměř deset hasičů.

Zvíře uteklo z deset kilometrů vzdáleného JZD Bořetice při přehánění dobytka. Mladý býček přeskočil ohradu a vydal se na výlet. Velké štěstí je, že zvíře během pobytu na dálnici nezpůsobilo žádnou dopravní nehodu. V době příjezdu hasičů byl už býček na poli vedle dálnice. Když spatřil své „pronásledovatele“, dal se na útěk do nedalekého křoví vedle železniční tratě. „Povolali jsme posilovou jednotku, jelikož byl problém zvíře nalézt a hlavně kvůli odchytu,“ uvedl velitel břeclavských hasičů Luděk Rezl.

Zmateného a unaveného býka našli hasiči ležet ve křoví pod vlakovou zastávkou v Rakvicích, odkud se vydal na poslední útěk. Byl vyhnán na pole, kde na něj naskákalo deset hasičů a vzpurné zvíře konečně zkrotili. Býček utrpěl pouze drobné odřeniny a traktor jej odvezl zpět do Bořetic.

Velitel hasičů Luděk Rézl k zásahu (zdroj: ČT24)