U nehody ve Svitávce musel zasahovat vrtulník, zranilo se sedm lidí

Svitávka (Blanensko) - U Svitávky na Blanensku, na jednom z nejnebezpečnějších úseků na jihu Moravy na tahu Brno-Svitavy, se dnes ráno čelně srazila dvě osobní auta. Sedm lidí utrpělo zranění, dvě z toho jsou vážná. U nehody asistoval i vrtulník. Na vině je nepozornost a deštivé počasí. Na ně doplatili i řidiči dalších dvou aut, kteří do sebe u Svitávky narazili. Místo řízení sledovali právě zmíněnou nehodu. Provoz na silnici byl tři hodiny sveden do jednoho jízdního pruhu. V současné chvíli je místo průjezdné.

Příčiny nehody se zatím šetří. „V tuto chvíli ale můžeme říci, že řidič ve Fiatu, který jel ve směru od Svitav do Brna si nevšiml auta před sebou, které odbočovalo vlevo. Protože se mu chtěl na poslední chvíli vyhnout, strhl volant doleva a objel ho, čelně se však srazil s protisměru jedoucím Citroenem,“ popsala nehodu mluvčí blanenské policie Iva Šebková.

V obou autech se zranilo celkem sedm lidí. Pět z nich skončilo v blanenské nemocnici na chirurgii. Jednoho zraněného dopravil vrtulník na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno, druhého těžce zraněného pak odvezla do Brna pozemní záchranka. „Oba, žena i muž, skončili se středně těžkými zraněními v v tramaumatologickém centru naší nemocnice. Stav obou je stabilizovaný,“ informovala Anna Mrázová, mluvčí Fakultní nemocnice Brno.

Nehoda u Svitávky (zdroj: ČT24)

Na svoji zvědavost ve stejném místě doplatili dva řidiči, kteří se místo sledování silnice věnovali následkům vážné nehody. Naštěstí se jim nic nestalo, pouze do sebe narazili.

Silnice I/43 tvoří hlavní silniční tah Brno-Svitavy. Patří k nejrizikovějším komunikacím na jihu Moravy. Kvůli častým kolizím si již získala přezdívku „silnice smrti“. Problémem je to, že rušná komunikace protíná centra mnoha obcí. Vyřešen by měl být v budoucnu zamýšlenou výstavbou rychlostní komunikace R-43.

Vydáno pod