Brno se připravuje na Velkou cenu

Brno, Ostrovačice - Brno a okolí se připravuje na největší akci na brněnském automotodromu. Do začátku brněnského závodu mistrovství světa silničních motocyklů zbývá už jen pět dní. V okolí Masarykova okruhu dokončují dělníci úpravy tratě, natírají startovní rošt, malují obrubníky a sekají trávník. Pozadu nejsou ani majitelé kempů a hoteliéři v blízkém okolí i v Brně.

„Hlavní důraz klademe na trať, protože její bezpečnost je nejdůležitější. Bude se rovnat paddock, tak aby se tam všechny týmy a jejich zázemí vešlo,“ popsala přípravy ředitelka automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Do pátku, kdy začínají tréninky a kvalifikace, se ještě musí načechrat kačírky, vyčistit trať a uklidit celé okolí. „Už špatně spíme, ty detaily se vám honí v noci hlavou, ale já se těším a doufám, že všechno stihneme a akce se vydaří,“ svěřila se Ivana Ulmanová.

Ředitelka Automotodromu Ivana Ulmanová o přípravách na Velkou cenu (zdroj: ČT24)

Na nápor fanoušků silných motocyklů se připravují také okolní kempy. „My vždycky začínáme pondělkem a kemp otvíráme prakticky v úterý. Dneska se chystají toalety a pomalu už stavíme i stánky s občerstvením,“ popsal správce místního kempu Miroslav Malý.

Také v samotném Brně se hoteliéři začínají pomalu chystat na plně obsazená ubytovací zařízení. „Posilujeme služby na odbytových střediscích, v kuchyních, recepci, ale i v prádelně a tady v těch pomocných provozech,“ popsal ředitel hotelu Voroněž Josef Kulíšek.