Jižní Morava ožívá vinobraním

Jižní Morava - Milovníci vína a burčáku z celé republiky se tento víkend sjedou na jižní Moravu. Už dnes začínají dvě největší vinobraní - Znojemské a Pálavské. Loni je navštívilo dohromady na 110 000 lidí. Letos by jich organizátoři chtěli přivítat minimálně stejný počet.

Bohatý program, spousta novinek a hlavně hektolitry burčáku. V pravé poledne se pro automobily uzavřel střed Znojma a všechna centrální náměstí obsadily stánky, nejčastěji s burčákem. Pořadatelé očekávají podobnou účast jako loni, tedy kolem osmdesáti tisíc diváků.

V obou městech, Znojmě i Mikulově, rostla v minulých dnech pódia, stánky a městské brány. Dnes už se opravovaly jen poslední nedokonalosti. Mezi tím vším mumrajem se proplétali první nedočkavci těšící se na burčák. Na rozdíl od loňska spolu letos obě města spolupracují o něco méně. Jezdit například nebude speciální vlak, který obě burčákové metropole spojoval. Společná vstupenka ale zůstala. „Vstupenku jsme rozhodně zachovali, lidé se po ní sami ptali. I proto, že ve Znojmě končí vinobraní v sobotu, zatímco v Mikulově pokračuje i v neděli,“ řekl před měsícem ředitel Znojemské besedy Oto Mašek. Podrobné programy Znojemského a Pálavského vinobraní jsou dostupné na webových stránkách www.vinobrani.cz.

Vydáno pod