Cyklistka v Kosticích při dopravní nehodě na místě zemřela

Kostice - V Kosticích dnes po osmé hodině ráno zahynula jednasedmdesátiletá žena. Zemřela na svém kole, které ze silnice smetl nákladní automobil v okamžiku, kdy projížděla kolem něj s dalšími dvěma ženami. Těm se naštěstí nic nestalo.

Nehoda se stala v Kosticích krátce po osmé hodině ráno v okamžiku, kdy projíždějící nákladní vůz míjel skupinku tří cyklistek. Jednu z nich, jedenasedmdesátiletou ženu, automobil smetl. „Cyklistka na místě podlehla mnohočetným zraněním. Ostatní cyklistky vyvázly bez zranění,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Jestli byla na vině cyklistka nebo řidič nákladního automobilu, to policisté zatím zjišťují. „Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování případ zatím prověřují. Bližší informace o celé záležitosti budeme mít až v následujících dnech,“ dodala Haraštová.

Policisté devětatřicetiletému řidiči nákladního automobilu na místě provedli dechovou zkoušku alkoholu. Ta ukázala, že před řízením nepil alkohol. Nehoda je v letošním roce na Břeclavsku již šestou, při které někdo zemřel.