Troubky se dočkaly opraveného silničního průtahu

Troubky (Přerovsko) - V Troubkách na Přerovsku je po komplexní opravě opět v provozu silniční průtah, do jehož rekonstrukce v uplynulých měsících investoval Olomoucký kraj zhruba 14 milionů korun. Vozovka se tak dočkala komplexní opravy po 40 letech. Na jejím stavu se negativně podepsala i těžká technika, která v obci zasahovala při povodních v roce 1997 a letos na jaře, uvedl starosta Troubek Radek Brázda. Průtah Troubkami je součástí silniční spojky měst Prostějov a Přerov, z tohoto důvodu ho využívá kromě místních motoristů i tranzitní doprava.

Stavební firma se pustila do komplexní opravy začátkem července. Její součástí byly kromě rekonstrukce silničního průtahu také opravy chodníků a vjezdů k místním domům, které uhradil obecní úřad. „Poslední generální oprava silničního průtahu obcí byla provedena v roce 1970. Pak následovaly jen menší úpravy,“ uvedl Brázda.

„Částečně se na stavu vozovky podepsaly i povodně. Nikoliv však samotná voda, ale těžká technika, která evakuovala obyvatele. V některých místech poničila krajnice,“ řekl starosta.

Troubky zasáhly povodně naposledy letos na jaře. Rekonstrukci místního asi 1,2 kilometru dlouhého silničního průtahu to však neurychlilo, byla součástí dlouhodobého plánu oprav silnic v majetku kraje.

V Troubkách na Přerovsku se pro motoristy opět otevřel opravený silniční průtah.
Zdroj: Vladislav Galgonek/ČTK