Ředitel brněnského úřadu práce odvolán, vyplácel statisícové odměny

Brno - Jiří Uklein skončil ve funkci ředitele Úřadu práce Brno-město. Včera ho odvolal náměstek ministra práce a sociálních věcí Vladimír Šiška. České televizi informaci potvrdila mluvčí ministerstva Viktorie Plívová. Jako důvod uvedla „dlouhodobé problémy s realizací výstavby úřadu“. Nový ředitel vzejde z výběrového řízení.

Podle mluvčí brněnského úřadu práce Iveny Ondrákové má nové sídlo instituce vyrůst v těsném sousedství justičního areálu v brněnské Polní ulici. „Plány existují, na jejich realizaci se ale nikdy nenašly peníze,“ zmínila Ondráková s tím, že na nové sídlo mělo poskytnout finance právě ministerstvo práce.

Mluvčí ministerstva s tím ale nesouhlasí. „Na stavbu měl úřad čerpat dotace z Evropské unie. Pan ředitel ale manažersky selhal a nedokázal správně zpracovat projekt, ani v něm později opravit chyby,“ kontruje mluvčí Plívová.

Neméně závažným pochybením je podle ní i vyplácení statisícových odměn zaměstnancům. „Jednalo se o celkem tři sta tisíc korun,“ doplnila Plívová.

Odvolaný ředitel se k okolnostem svého odvolání odmítl vyjádřit. „Bez komentáře,“ reagoval Uklein na telefonické dotazy ČT.