Korupce na znojemské radnici? Protikorupční policie zajistila důkazy

Znojmo - Protikorupční policie obsadila znojemskou radnici kvůli podezření z korupčního jednání na znojemské radnici. Detektivové od rána vyslýchali starostu Znojma a další lidi z vedení radnice. Další informace policie zatím odmítla sdělit, pouze potvrdila, že se podezřením skutečně zabývá. Podle informací, které se podařilo získat zpravodaji České televize, se vyšetřování týká tajemníka Vladimíra Krejčíře, vedoucí majetkového odboru Jany Krulové a vedoucího odboru rozvoje Zdeňka Čižmáře. Tajemníka radnice policie po poledni zadržela a v policejním automobilu odvezla.

Celý případ dozoruje státní zástupce z Břeclavi Tomáš Foldyna, znojemské státní zastupitelství se samo z kauzy vyloučilo. „Prošetřuje se podezření ze zmanipulování výběrových řízení a veřejných zakázek z letošního roku na Odboru rozvoje,“ uvedl Foldyna. Podle něj byly zajištěny důkazy a nyní je policie bude vyhodnocovat. Ke konkrétním osobám se Foldyna odmítl vyjádřit, zdůraznil ale, že případ se netýká představitelů samosprávy - tedy starosty ani místostarosty.

SMS od mluvčího protikorupční policie Romana Skřepka

Na znojemské radnici v tuto chvíli probíhají úkony trestního řízení, jsme teprve na počátku, bližší informace nyní nelze poskytovat. Děkuji za pochopení. Roman Skřepek.

Policie obsadila znojemskou radnici
Zdroj: ČT24/ČT Brno
Vydáno pod