Lidé volí pět senátorů ze Zlínska a jižní Moravy

Brno - Úderem druhé hodiny dnes začalo druhé kolo senátních voleb. V Jihomoravském kraji mohou lidé hlasovat ve čtyřech volebních obvodech – dva jsou v Brně, dále v Hodoníně a Blansku, lidé ze Zlínského kraje jdou znovu k volbám na Kroměřížsku. Hlasy mohou lidé odevzdávat dnes do 22. hodiny a zítra od 8 do 14 hodin.

Volební účast se v prvním kole pohybovala okolo 46 %. Hlasy voličů vyzněly na jižní Moravě nejlépe pro sociální demokracii. Její kandidáti postoupili do druhého kola ve všech obvodech.

V obvodu Brno-venkov mohou nyní občané hlasovat pro lékaře Jana Žaloudíka (ČSSD) nebo senátora Tomáše Julínka (ODS). V Brně postoupili do druhého kola náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek (ČSSD) a jeho kolega, náměstek hejtmana Stanislav Juránek (KDU-ČSL). V Hodoníně se utkají poslanec Zdeněk Škromach (ČSSD) a senátorka Alena Venhodová (ODS). Na Kroměřížsku lidé volí mezi starostou Kroměříže Milošem Malým (ČSSD) a senátorem Zdeňkem Janalíkem (ODS). Na Blanensku se střetnou viceprezident Českého svazu cyklistiky Jozef Regec (ČSSD) a starosta Olešnice Zdeněk Peša (KDU-ČSL).

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod