Hned ráno zemřeli při dvou dopravních nehodách dva řidiči

Jižní Morava - V rozmezí necelých dvou hodin zahynuli dnes ráno na jihu Moravy dva muži při dopravních nehodách. Ten první po sedmé hodině v Adamově, kde se jeho škoda 120 na rovném úseku srazila s jeepem Grand Cherokee. Druhého smetl tahač s návěsem, když ho i s jeho malotraktůrkem odhodil do příkopu na výjezdu z Židlochovic.

K první nehodě vyjížděli hasiči ze stanice v Blansku. Jejich cílem byla Nádražní ulice v Adamově. „Ve zdemolované škodovce přes okamžitou pomoc zdravotníků zemřel šestasedmdesátiletý řidič. Muže z vraku vozidla hasiči pomocí hydraulické techniky vyprostili, lékař ale konstatoval jeho úmrtí. Ve vozidle Jeep, v němž cestovali tři lidé, nebyl nikdo zraněn,“ popsal nehodu u Adamova mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Jen pár minut po skončení zásahu v Adamově umírá krátce před devátou čtyřiapadesátiletý řidič malotraktoru u Židlochovic. Osudnou se mu stala srážka s tahačem při výjezdu na silnici na Nosislav. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění.

Nehoda mezi Židlochovicemi a Nosislaví (zdroj: ČT24)

„Při nárazu tahač značky Tatra s návěsem odhodil malotraktor do příkopu a svahu u silnice,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Malotraktor byl po silném nárazu roztříštěn na několik částí, kola a další části stroje byly rozházené kolem silnice. Muž s traktůrkem neměl šanci přežít. „Z návěsu tahače se navíc na vozovku vysypaly betonové obrubníky a části zámkové dlažby, které vezl,“ dodal Haid.

„V této chvíli není možné určit viníka nehody, bližší informace přinese až vyšetřování kriminalistů,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek. Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování následků byla silnice z Židlochovic do Nosislavi částečně uzavřená.

  • Smrtelná nehoda v Adamově autor: HZS JMK, zdroj: HZS JMK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2056/205522.jpg
  • Nehoda kamionu a traktoru u Nosislavi autor: HZS Brno, zdroj: HZS Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2057/205667.jpg