V centru Brna už visí vánoční výzdoba

Brno - I když do Vánoc zbývá ještě několik týdnů, už teď začali zaměstnanci technických služeb instalovat v centru Brna vánoční ozdoby, aby mohly v pravý čas dokreslit atmosféru adventu. Lidé procházející dnes ulicí Kobližnou mohli nad svými hlavami vidět neonové sněhové vločky a zelené ozdoby připomínající jehličí. Během příštích týdnů budou „nastrojeny“ i další ulice v centru Brna tak, aby se mohly rozzářit společně s vánočním stromem na náměstí Svobody.

„Výzdoba prozatím nebude svítit. Z předchozích let máme zkušenosti, že všechna příprava může zabrat i tři týdny, protože některé části dekorace musíme instalovat přes noc. Proto jsme začali už teď,“ uvedl technický ředitel Technických sítí Brno Josef Šaroun.

Vánoční nadílky se dočkají nejdříve ulice Kobližná, Masarykova a Zámečnická, po nich se pracovníci technických služeb pustí do výzdoby náměstí Svobody a Dominikánského náměstí. Vše musí být připraveno do 26. listopadu, kdy bude slavnostně rozsvícen strom a budou zahájeny vánoční trhy.

Technické sítě Brno instalují vánoční výzdobu v centru Brna (zdroj: ČT24)