Vsetínská jednání o koalici a starostovi stále bez výsledku

Vsetín - Ani dva týdny po komunálních volbách nemají ve Vsetíně jasno ve složení koalice, otazník stále visí nad jménem lidoveckého senátora Jiřího Čunka jako případného starosty. On sám říká, že jeho šance nejsou velké, jednání ale ještě pokračují.

Jiří Čunek získal v komunálních volbách od voličů nejvíce hlasů ze všech kandidátů. Mezi stranami ale o tři setiny procenta (54 hlasy) těsně zvítězila ODS. Ta chce mít svého starostu, při jednáních o koalici už údajně našla společnou řeč s ČSSD a TOP 09. Dohromady by dali těsnou nadpovoliční většinu 11 zastupitelů. „Chceme, aby součástí naší koalice byla i KDU-ČSL. V tuto chvíli se jedná, za jakých podmínek,“ řekla lídryně ODS a její kandidátka na starostku Iveta Táborská. Hlavní podmínka ODS zní: v čele města nesmí být člověk z vysoké politiky.

Jestli vsetínští lidovci budou Jiřího Čunka i nadále prosazovat, i kdyby kvůli tomu měli odejít do opozice, to by mohlo být jasné do konce týdne. „Víte, tady nejde o to, co já bych raději. Tady jde o to, co by bylo lépe pro město. A to v tuto chvíli zvažujeme,“ uzavřel Jiří Čunek.

Jiří Čunek (KDU-ČSL), kandidát na starostu, o šanci na úspěch a jeho protikandidátka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod