Rodiče ke krádežím zneužili své nezletilé dcery

Brno - Někteří rodiče neváhají své děti využít k čemukoli. Své o tom ví brněnská policie, která šetří případ z letošního léta, kdy na čerpací stanici přivedli rodiče svou pěti a sedmiletou dceru a navedli je ke krádeži. Rodičům teď hrozí až dva roky vězení.

Udělat si pěkný výlet za málo peněz – takovou vidinu měla čtyřčlenná rodina, která se v létě zastavila na čerpací stanici  na ulici Štouračova v Brně-Bystrci. „Jeden z rodičů nejdřív obhlédl terén, jestli je daný obchod k tomu vhodný, vzápětí přišel s celou rodinou,“ popsal postup rodiny brněnský policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Zatímco matka zabavovala prodavačku, dcery se pustily do práce. Otec jim ukazoval, které zboží mají ukrást a ony jej bleskově strkaly do tašek. Braly cukrovinky, oříšky a hygienické potřeby, v tašce se ocitl i plyšák.

Policejní mluvčí Petr Nečesánek k případu a záběry z bezpečnostní kamery (zdroj: ČT24)

„Obě dívky se na místě činu chovaly vždy velmi profesionálně, jako zkušené zlodějky - z toho lze usuzovat, že nepáchaly tuto trestnou činnost poprvé,“ uvedl Nečesánek. „Pokud byl někdo svědkem nějaké další krádeže, kterou způsobila tato rodina, žádáme ho, aby se nám ozval.“

Podle policie se přitom nejednalo o sociálně slabou rodinu – proč tedy rodiče nutili své děti krást, je záhadou. V každém případě je teď čeká obvinění z ohrožování výchovy dítěte.