Policie zadržela zloděje luxusních BMW

Zlín - Zlínští kriminalisté zadrželi organizovanou skupinu zlodějů luxusních vozidel BMW typů X5 a X6. Trojice ve věku 28 až 35 let údajně kradla automobily ve Zlínském a Jihomoravském kraji, ale také na Slovensku a v Německu. Policisté je zatím podezírají z krádeží šesti vozidel celkem za 7,2 milionu korun. Muže obvinili z krádeže, za což jim hrozí pět až deset let vězení.

Pachatelé si podle policie vybírali automobily, které byly v noci odstavené na ulici. Rozlomili a vytrhli zámek, elektronickým zařízením překonali alarm a nastartovali vůz. Vozidla kradli od března do září, policisté je zadrželi v listopadu. Zajistit se jim podařilo i čtyři auta, zbylá zloději zřejmě prodali dalším osobám na Slovensko. Podle kriminalistů je pravděpodobné, že odcizených aut bylo více, policie případ nadále šetří.

Nejmladší z pachatelů byl již asi tři týdny před zadržením spolupachatelů ve vazbě pro krádež automobilů, kam jej poslal kroměřížský okresní soud. Další dva muže zadrželi policisté minulý týden v okolí Zlína, momentálně jsou také ve vazební věznici. Oba byli již v minulosti stíháni pro majetkovou trestnou činnost. Dva z trojice jsou podle policie zaměstnaní, třetí podniká. Ani jeden z nich údajně nepůsobí v oblasti prodeje či oprav automobilů.