Soud uložil muži z Otrokovic za vraždu manželky 15 let vězení

Zlín - Krajský soud ve Zlíně dnes poslal pětapadesátiletého muže z Otrokovic na Zlínsku na 15 let do vězení za vraždu jeho o šest let mladší manželky. Tragédie se stala letos 16. března v bytě v Nádražní ulici v Otrokovicích. Obžalovanému hrozilo 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal. Kauzou se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Podle státního zástupce Romana Kafky obžalovaný Miloslav Stündl ženu usmrtil zvlášť surovým způsobem. Motivem útoku bylo pravděpodobně zesměšňování sexuálních schopností obžalovaného. Muž ji prý uškrtil napájecím kabelem nabíječky mobilního telefonu a navíc poškozené ještě za života hrubě zasunul do pohlavního ústrojí dva mobilní telefony a dálkový ovladač od televizoru.

Obžalovaný byl po činu zadržen v otrokovické restauraci, kam přišel oznámit, že zabil svoji ženu. Když se ho výčepní ptal, kde mám telefon, prohlásil, že neví. U soudu řekl, že „měl černo před očima a neuvědomuje si, co dělal“. Mezi partnery panovaly již dříve neshody, měli dluhy a požívali alkohol, pod jehož vlivem byli oba i osudného dne.

Záběry ze soudního jednání (zdroj: ČT24)

Podle znalce je náprava obžalovaného možná, musí se však vyhnout konzumaci alkoholu. Spory mezi partnery trvaly dlouho, měli značné dluhy a holdovali alkoholu. Letos vyšetřovali kriminalisté ve Zlínském kraji pět dokonaných vražd. Všechny se jim podařilo objasnit.

Poslední případ se stal 17. září v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Policisté obvinili dvacetiletého mladíka z vraždy o tři roky staršího muže. Údajně ho ubodal, motivem činu prý byl spor kvůli drogám.
 

Vydáno pod