Templářské sklepy nerespektují zákaz, inspektoři tak vína začali z obchodů stahovat sami

Brno, Čejkovice - Templářské sklepy Čejkovice ani po čtrnácti dnech od nařízení Státní zemědělské a potravinářské inspekce nezačaly stahovat z prodeje vína vyrobená z hroznů neznámého původu. Inspektoři tak lahve jakostního odrůdového vína ročník 2009, kterých se nařízení týká, začali z regálů obchodů po celé České republice odstraňovat sami. Zákaz prodeje se týká více než milionu litrů vína.

Inspektoři tento týden kontrolovali, jestli Templářské sklepy plní to, co jim inspekce nařídila. Zjistila přitom, že společnost nepřistoupila ke stahování tohoto problematického vína. Státní zemědělská inspekce proto zahájila plošnou kontrolu prodejců, aby zamezila dalšímu prodeji vín neznámého původu. Kontrola prodejní sítě v současné době pokračuje.

Templářské sklepy se obvinění brání a postup inspekce označují za nezákonný. Podle nich nese činnost inspekce znaky šikany a snahy o poškození obchodního jména výrobce vína.

Vyjádření Templářských sklepů

Templářské sklepy Čejkovice se proti svévolnému a nezákonnému postupu SZPI brání striktně právní cestou. Templářským sklepům vznikly a vznikají škody, které novým postupem SZPI stále narůstají. Součástí právního postupu vinařského družstva bude i uplatnění náhrady škod vzniklých nezákonným a nesprávným úředním postupem SZPI.

Vydáno pod