Žena s dítětem skončila po nehodě v rybníku

Slavkov u Brna - Zřejmě sněhová kalamita byla příčinou nehody, při níž řidička sjela s autem do rybníka. Z kabiny auta, které bylo ve vodě až po střechu, vytáhla tříleté dítě a snažila se dostat se ke břehu. Nehodu policii nahlásil jeden z projíždějících řidičů, nedokázal ale říci, jestli v autě někdo nezůstal. Policisté proto hned vyrazili na místo.

Silně podchlazenou pětačtyřicetiletou ženu s tříletým chlapcem z rybníka zachránil policista, který byl u nehody jako první. Policista skočil do vody a ženu i s dítětem vytáhl na břeh. Silně podchlazeným pasažérům auta, kteří strávili v ledové vodě 15 minut, zavolali policisté ihned zdravotní pomoc.

U havárie zasahovaly dvě jednotky hasičů, které vytáhly auto z rybníka. Jeden z hasičů navíc prozkoumával auto a jeho okolí. Žena totiž byla v šoku a nedokázala odpovědět, jestli s nimi v autě necestoval ještě někdo jiný. To se ale naštěstí nepotvrdilo. Pobyt ve vodě na ženě ani na dítěti naštěstí zřejmě nezanechal vážnější následky. Dnes je totiž z nemocnice propustili do domácího ošetřování.