Zastupitelé Uherského Hradiště odpustili penále za zpoždění stavby aquaparku

Uherské Hradiště. Zastupitelé dnes uzavřeli spor mezi vedením města a firmou Unistav, která stavěla místní aquapark. Uherské Hradiště nebude za zpoždění stavby uplatňovat penále. To mělo činit 200 tisíc korun za každý den a blížilo se už třem milionům. Zastupitelé dnes také schválili rozpočet. Na příští rok v něm vyčlenili částku jeden milion korun na provoz aquaparku.

Nový uherskohradišťský aquapark vznikl přestavbou krytého koupaliště s venkovním bazénem za čtvrt miliardy korun. Krytý bazén bude sloužit pro kondiční plavání, zájmové organizace, školy a pro plavání kojenců. V areálu je i zážitkový bazén, věž pro dva tobogany, wellness centrum, čtyři sauny a terasa. V jedné polovině venkovního padesátimetrového bazénu vznikne šest plaveckých drah, druhá část bude věnována zábavě. Venku je také bazén s vyhřívanou vodou.

Nový moderní aquapark v Uherském Hradišti (zdroj: ČT24)

Od 21. prosince bude aquapark fungovat už i s výběrem vstupného. Počítá se i s vánočním provozem.

Vodní atrakce měla být otevřena už na konci léta. Město se ale se zhotovitelem, brněnskou firmou Unistav, dohodlo několikrát na posunu termínu. Dílo bylo předáno 25. listopadu, o 15 dní později proti poslední dohodě. Tím zhotoviteli podle smlouvy narostlo penále, které podle představitelů města činí 200 tisíc korun za každý den prodlení. Unistav zpoždění uznává, výše sankce však podle něj není jednoznačně stanovena.