Krutá nevěra: Kukura a Stašová opět loví vetřelce

Brno - Druhý film z triptychu Vetřelci a lovci s názvem Krutá nevěra dotočil v těchto dnech v brněnském studiu České televize režisér Filip Renč. První z trojice, detektivka Zrozen bez porodu se Simonou Stašovou a Jurajem Kukurou v hlavních rolích, měla na televizní obrazovce premiéru na jaře 2010. Oba uvedení herci se objeví i v Kruté nevěře, do dalších rolí režisér obsadil Václava Jiráčka, Tatianu Vilhelmovou, Gabrielu Štefanovou nebo Michaela Dlouhého. Závěrečný snímek triptychu, nazvaný Užij si se psem, se bude natáčet v únoru a březnu 2011.

Krutá nevěra začíná šťastně. Manželé Petr a Jana Roubalovi (Václav Jiráček a Tatiana Vilhelmová) jsou dva roky svoji a čekají první dítě. Do jejich idylky však zasáhne nečekaná rána: těhotná Jana najde jednoho dne v poště obálku, z níž se vysypou snímky kompromitující jejího manžela při erotických hrátkách s atraktivní Markétou Tichou (Gabriela Štefanová).

ZROZEN BEZ PORODU: Že po mně jdou, neznamená, že jsem paranoidní

Rozrušená Jana potratí a uzavře se před celým světem. V tomto okamžiku vstupuje do hry už z prvního dílu (Zrozen bez porodu) známá zdravotní sestra Věra Podlipná (Simona Stašová) a také záhadný doktor Zahálka (Juraj Kukura). Přesvědčí zoufalou Janu, aby se svými „vetřelci“ bojovala. Zahálkův důmyslný plán pomsty počítá i s manželem atraktivní Markéty, bohatým obchodníkem Danielem Tichým (Michal Dlouhý). 

Krutá nevěra je druhým ze tří filmů režiséra Filipa Renče, který je součástí triptychu Vetřelci a lovci. Všechny příběhy mají reálný základ a jsou inspirovány poměrně novým typem kriminality. "Na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí,„ vysvětlil scénárista Josef Klíma, “vniknou potají do cizích životů jako paraziti a postupně svého nositele zahubí, ať už finančně či přímo fyzicky."

  • Táňa Vilhelmová v televizním filmu Krutá nevěra autor: Jef Kratochvil, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2211/221064.jpg
  • Krutá nevěra autor: Jef Kratochvil, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2211/221060.jpg
  • Krutá nevěra autor: Jef Kratochvil, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2211/221062.jpg
  • Krutá nevěra autor: Jef Kratochvil, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2211/221059.jpg