Krajský soud ve Zlíně poslal pedofila na 3 roky do vězení

Zlín - Dvaašedesátiletý muž z Holešova na Kroměřížsku podle obžaloby znásilnil a pohlavně zneužíval své dvě nezletilé neteře. Dívkám bylo v době spáchání skutků pouhých šest let. Obžalovaný u soudu odmítal, že by se žalovaného jednání dopustil. Podle něho si obě dívky všechno vymyslely. Dnes ale u soudu otočil, přiznal vinu a svého jednání litoval. Soud ho proto poslal do vězení na 3 roky. Navíc mu nařídil psychiatrické a sexuologické ambulantní léčení. Pedofil trest přijal, rozsudek je tak pravomocný.

Podle obžaloby muž v létě 2004 sahal pod kalhotky první z dívek, kterou mu matka svěřila na hlídání. Dívka vše oznámila rodičům, kteří jí však tehdy neuvěřili. Podle státního zástupce Romana Kafky muž navíc loni od ledna do srpna nejméně pětkrát hladil po holém těle včetně přirození i její sestru. Navíc se podle Kafky s dívkou líbal, přičemž jí strkal jazyk do pusy, a nejméně jednou ji i donutil, aby mu sahala na penis.

Obžalovaný původně tvrdil, že si obvinění nedovede vysvětlit. S žádnou z neteří prý ani sám nebyl. Připustil pouze, že mu dívky seděly na klíně „jako každé děcko“ anebo že je houpal na rukách. Podle znalce však muž trpí sexuální nezralostí s výrazně pedofilními rysy a měl by podstoupit ambulantní sexuologickou léčbu.

Soudce Radomír Koudela zdůvodňuje výši trestu (zdroj: ČT24)

U soudu dnes ale obžalovaný přiznal vinu a svého jednání litoval. Vzhledem k tomu a také s ohledem na závěr znalkyně, že jeho chování by na obětech nemělo zanechat žádné následky, mu soud nakonec udělil trest pod spodní hranicí trestní sazby. Původně mu hrozilo pět až dvanáct let vězení.