Případ korupce ze Znojma převzalo krajské zastupitelství

Znojmo  - Zásadní zvrat nastal v kauze zatčeného tajemníka znojemské radnice Vladimíra Krejčíře. Vyšetřovatelům se podařilo získat další důkazy o braní úplatků, které tak narostly na částku 900 000 korun a podle státního zástupce Tomáše Foldyny není vyloučeno, že suma se ještě vyšplhá přes milion korun. Proto si teď případ přebírá Krajské státní zastupitelství v Brně. Krejčířovi za zločin braní úplatku hrozí 5 až 12 let vězení.

Policie překvalifikovala obvinění bývalého nejvyššího úředníka Znojma Vladimíra Krejčíře. Vyšetřovatelé shromáždili důkazy, podle kterých se tajemník nezákonně obohatil o mnohem vyšší částku. „Konkrétní výši majetkového prospěchu jsme zjistili ze zajištěných listin, zabavených počítačů a mailové korespondence,“ upřesnil státní zástupce Tomáš Foldyna. Změna kvalifikace je důvodem, proč dohled nad kauzou přebírá od břeclavského Okresního státního zastupitelství Krajské státní zastupitelství v Brně. Rozšíření vyšetřování na další osoby ale  Foldyna nepředpokládá.

Státní zástupce Tomáš Foldyna

Podstatná část prospěchu obviněného byla ve formě prací na jeho objektech, nemusel platit za práce, které firmy odvedly.

Právní zástupce obviněného Krejčíře nechce nové informace ve vyšetřování komentovat. „Mohu sdělit pouze to, že nemám žádný mandát vyjadřovat se k obhajobě mého klienta,“ reagoval na dotaz advokát Michael Bartončík.

Brněnský žalobce Ivan Hrazdira se teď bude seznamovat s rozsáhlým spisem, bude zřejmě na Hrazdirovi, aby připravil obžalobu pro soudní proces.

Vydáno pod