Nehodu u Prostějova nepřežilo šest lidí

Prostějov - Při čelní srážce dvou aut na rychlostní silnici R46 u Prostějova zahynulo dnes ráno šest lidí, z toho jedno dítě. Řidička osobního automobilu vjela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozem. Nehoda se stala mezi 23. a 25. kilometrem ve směru na Vyškov. Hlavní tah mezi Brnem a Olomoucí se podařilo úpně zprůjezdnit až před jedenáctou hodinou, informovalo o tom Národní dopravní informační centrum.

Havárie se stala před osmou hodinou zhruba 200 metrů od obchodního domu Kaufland směrem na Brno. Řidička, která jela od Brna na Olomouc, z dosud nezjištěných příčin vjela se svým BMW do protisměru a čelně se srazila s osobním vozem Škoda Felicia. „Doslova mohu potvrdit, že přeletěla svodidla, nemáme tam ani brzdnou dráhu,“ uvedla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová. Řidička vozidla BMW byla Češka, její spolujezdec Němec. Druhé auto řídil Čech, vezl muže, ženu a dítě z Panamy, šlo zřejmě o rodinu.

„Všichni účastníci dopravní nehody zemřeli, šlo o pět dospělých a jedno dítě ve věku 10 až 12 let,“ doplnila Čeplová.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Účastníky nehody museli ze zdemolovaných aut vyprostit hasiči. Zdravotníci bojovali o životy těžce zraněných marně. Vrtulník záchranné služby už byl na místě zbytečný. Po nehodě se v obou směrech tvořily kolony aut. Hlavní tah z Prostějova na Vyškov se podařilo úplně otevřít až kolem jedenácté hodiny. Během dopoledne tam probíhalo ještě došetřování havárie.

Tragická nehoda se v této části rychlostní komunikace u Prostějova stala také v září 2006. Pět Poláků tehdy zahynulo při srážce jejich osobního vozu s odstaveným kamionem.

  • Odtah havarovaného auta autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2310/230901.jpg
  • Vraky aut po nehodě autor: HZS Olomouckého kraje, zdroj: www.hzsol.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2310/230964.jpg