Noční požár zničil rodinný dům v Oslavanech-Padochově

Oslavany-Padochov - Rozsáhlý noční požár zničil starší rodinný dům v Oslavanech-Padochově. Na požár upozornili sousedé, kteří viděli z oken a ze střechy šlehat plameny. V době požáru v domě nikdo z majitelů nebyl. Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, kteří se snažili zabránit rozšíření ohně na vedlejší dům, kde bylo na půdě uskladněné seno. Příčinu vzniku požáru zkoumají vyšetřovatelé, celková škoda na vyhořelém domě se podle nich pohybuje okolo 400 tisíc korun.

Požár vypukl po třetí hodině ranní, do hodiny se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu. „Zásah ukončili až kolem sedmé, protože nad jednou z místností se propadl prohořelý strop a bylo nutné rozebrat zbytky konstrukcí, dohasit lokální ohniska a prolévat žhnoucí spáleniště,“ dodal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Požár vypukl v kuchyni, odkud se přes dřevěný strop rozšířil i na půdu a střechu domu. Po ohni zůstaly rozsáhlé škody, zničená je celá kuchyně včetně jejího vybavení, v další místnosti prohořela část stropu a žár a kouř obývací pokoj.