Volejbalistky KP Brno prohrály v Baku 0:3

Baku - Volejbalistky KP Brno prohrály v úvodním utkání čtvrtfinále Vyzývacího poháru v Baku s týmem Igtisadči za 66 minut hladce 0:3. Domácí volejbalistky s kvalitními zahraničními posilami splnily roli favoritek a měly po celý zápas hru ve své režii. Ani jednou nepustily své protivnice do vyrovnanější koncovky. Odveta je na programu příští středu od 18:00 v Brně. V případě vítězství Králova Pole rozhodne o postupujícím zlatý set.

Nejlepší výkon odvedly brněnské volejbalistky v první sadě. Domácí tým získal hned v úvodu tříbodový náskok, který však zvýšil až v závěru setu. Brněnské hráčky držely se zkušenějšími soupeřkami krok hlavně v obraně na síti, ovšem ani bojovnost na otočení výsledku nestačila.

Rychle získaný čtyřbodový náskok volejbalistek Baku určil i charakter druhého dějství. Brno za stavu 2:6 opět herně srovnalo krok a soupeřkám nedovolilo zvýšit bodový rozdíl. Koncovka setu nicméně opět vyzněla jednoznačně ve prospěch domácích hráček.

Ondřej Marek, trenér:

„Odehráli jsme proti velice silnému soupeři poměrně vyrovnanou partii, ale zisk alespoň setu byl proti tak kvalitnímu kádru nad naše síly. Musím však ocenit hráčky za bojovnost a nasazení.“

Poněkud jiný průběh měl třetí set, v němž po vyrovnaném úvodu Brňanky už ve střední části nestačily odolávat tlaku Igtisadči.