Brnu hrozí kontumace, Pejič měl prý na Slavii chybnou registraci

Praha - Fotbalistům Brna hrozí kontumace utkání na Slavii (1:1), pokud se prokáže, že jejich hráč Matijas Pejič nastoupil na neplatný registrační průkaz. Na událost dnes upozornil deník Aha. Pejič, který před dvěma týdny v prvním jarním kole naskočil do hry jako střídající hráč v poslední minutě, prý hrál s registračním průkazem vedeným na dřívější název brněnského klubu 1. FC Brno, a ne na současnou Zbrojovku. Šéf první ligy Ivo Lubas nyní zjišťuje okolnosti celého případu a v pondělí by měl rozhodnout, zda Brno dostane nějaký trest. Brňané ale pochybení odmítají, hráč prý měl potřebný doklad v pořádku. Totéž tvrdí i rozhodčí zápasu.

„Nějaké podklady k věci už mám, ale nerad bych předjímal konečné rozhodnutí. Pokud by se ale opravdu prokázalo, že hráč měl neplatný registrační průkaz, tak kontumace výsledku je ve hře. Teď je o tom ale předčasné mluvit,“ řekl Lubas.

Chybu odmítají sudí i Brno

Brněnský Pejič měl chybnou registraci (zdroj: ČT24)

Kontrola registračních průkazů, bez nichž hráči nemohou do zápasu zasáhnout, je v kompetenci čtvrtého rozhodčího. Tím byl při utkání Tomáš Kocourek. Ten si však není vědom žádné nesrovnalosti a za rozhodnutím schválit Pejičův start si stojí. „Všechno jsem zkontroloval pečlivě a žádnou nesrovnalost jsem neodhalil. Prošel jsem, jestli u hráčů sedí náležitosti týkající se hostování i názvů klubů, a nic chybného jsem nezaznamenal,“ řekl Kocourek.

Hlavní rozhodčí utkání Pavel Franěk tak před zápasem také dostal informaci, že všichni hráči mohou hrát. „Čtvrtý rozhodčí řekl, že je všechno v pořádku a žádnou závadu neshledal, což pro mě bylo rozhodující,“ řekl Franěk.

Vedení brněnského klubu tvrdí, že nijak nepochybilo. „Registrační průkazy kontrolovali rozhodčí i s naším vedoucím mužstva Karlem Večeřou mladším a před zápasem na nic nepřišli,“ řekl předseda představenstva Zbrojovky Karel Jarůšek.

Vedení Slavie prý už dnes Lubasovi zaslalo podnět, aby případ prozkoumal. Pejič do dalšího utkání Brna v Mladé Boleslavi nezasáhl. Kdyby byla Slavii ale opravdu připsána kontumační výhra 3:0, Pražané by v tabulce rázem měli o dva body víc. Naopak Brnu by byl odečten bod, který za remízu 1:1 v Edenu získalo.