Akce „Bazuka“: policejní inspekce zadržela zbraně

Brno - Policejní inspekce zajistila při své razii v Brně 12 nelegálně držených zbraní a jednu signální pistoli. Zátah na překupníky chystala několik měsíců poté, co se zjistilo, že mizí právě policejní zbraně. Ze spolupráce se zločinci podezírala vlastního kolegu, její podezření se však nakonec nepotvrdilo.

Jakékoliv podrobnosti však odmítá inspekce sdělit. „Vzhledem k tomu, že je případ stále v šetření, nemůžeme říci, kolik se na této trestné činnosti podílelo lidí, zda šlo o organizovaný gang nebo lidi s botahou trestní minulostí. Můžeme pouze sdělit, že se celá akce odehrála v Brně,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Podle mluvčí nebyla v průběhu prověřování této trestné činnosti zjištěna přímá účast policisty ani civilního zaměstnance z řad policie, proto byla věc předána kriminalistům z Krajskému ředitelství Policie Jihomoravského kraje.

No COMMENT: Policejní zásah \"Bazuka\", při němž se našly zbraně (zdroj: ČT24)
  • Při policejním zásahu se našly zbraně autor: ČT24, zdroj: Inspekce PČR http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2388/238772.jpg
  • Při policejním zásahu byly nalezeny zbraně autor: ČT24, zdroj: Inspekce PČR http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2388/238769.jpg