Rodičům malých hokejistů se nelíbí plány Břeclavi na záchranu klubu

Břeclav - Plán na záchranu břeclavského hokeje má vážnou trhlinu. Pomoc zadluženému oddílu nabídl v uplynulých dnech výrobce hokejového vybavení z Lanžhota. Založil v Břeclavi nový klub Passvillan Břeclav a chtěl by do něj převzít všechny hráče. Klubu pomůže také s dluhy. Pokud převod posvětí i hokejový svaz, město by na činnost klubu mohlo přispět slibovanou dotací. To se ale nelíbí rodičům mladých hokejistů. Sepsali petici, ve které nesouhlasí s tím, aby byly jejich děti pod nový klub převedeny. Právě zachování mládežnického hokeje je podmínkou pro to, aby Břeclav klubu poskytla finanční pomoc.

O převzetí klubu totiž usilovali vedle Passvillanu také současní trenéři a rodiče malých hokejistů. Břeclavský hokejový klub se ale podle jednatelky Passvillanu Jany Švirgové rozhodl pro spolupráci právě s touto společností. Společnost Passvillan už proto počítá s tím, že hokej v Břeclavi ponese její jméno.

Ještě včera v pořadu Události v regionech plus vysílaném z Brna nešetřila Jana Švirgová optimismem. O existenci petice rodičů přitom ani Passvillan ani město do dnešního dne netušilo. Podle Petra Koubka, jednoho z rodičů malých hokejistů, petici podpořily tři čtvrtiny rodičů. Nelíbí se jim, že nový klub by měl právní formu společnosti s ručením omezeným a měl by jen jednu osobu jednatele. Rodiče se obávají, že nový klub nemá dostatečné zkušenosti a nejsou žádné záruky, že by mohl řádně fungovat. Vadí jim také způsob, jak by malí hokejisté přešli pod novou společnost. „Děti nejsou žádné zboží, aby se s nimi obchodovalo,“ stěžuje si Petr Koubek.

Události v regionech plus s jednatelkou Passvillanu Janou Švirgovou (zdroj: ČT24)

O existenci petice nemá tušení ani město. Podle místostarosty Jaroslava Paroulka by se ale v případě, že by mladí hokejisté nepřešli pod Passvillan, situace změnila. Město by za této situace dotaci hokejovému klubu neposkytlo.

Pokud se situaci nepodaří rychle vyřešit, další hokejová sezóna je v Břeclavi vážně ohrožena. Milionové dluhy by současný klub mohly navíc poslat až k úplnému zániku.

Vydáno pod