V Židlochovicích vypukl rozsáhlý požár, na místě pomáhal vrtulník

Židlochovice - V přírodním parku Výhon nedaleko Židlochovic vypukl rozsáhlý požár trávy. Oheň se velmi rychle rozšiřoval, a než jej dostali hasiči pod kontrolu, spálil plochu přibližně 500 x 300 metrů. Na místě zasahovalo jedenáct jednotek hasičů z okolí. S ohněm rozšířeným na velké ploše bojoval i policejní vrtulník. Hasil vodou z bambi vaku, který mu jednotky pravidelně doplňovaly. Požár se podařilo dostat pod kontrolu přibližně po hodině, na místě však zůstávají hasiči a místo požáru dohašují.

„K rychlému šíření požáru přispělo suché počasí posledních dní a především vítr, který tady na vršku silně fouká,“ popsal příčinu rychlého postupu ohně velitel zásahu Petr Svoboda. Proto na místo dorazil policejní vrtulník z Brna. Na ten hasiči umístili takzvaný bambi vak, který plnili vodou přímo z přistavených cisteren.

Tráva vzplála v blízkosti chatové osady, jednu ze zahradních chatek požár poškodil. Podle hasičů letos na kopci Výhon hořelo už počtrnácté. Mají proto podezření, že za požárem není pouze lidská nedbalost, ale úmysl neznámého žháře. Přesnou příčinu požáru budou hasiči v následujících dnech zjišťovat.

NO COMMENT: Požár trávy u Židlochovic (zdroj: ČT24)
Rozsáhlý požár u Židlochovic pomáhal hasit vrtulník
Zdroj: ČT Brno