Vsetínští fotbalisté riskují kvůli zloději na hřišti zdraví

Vsetín - Se smutkem přivítali nadcházející sezónu fotbalisté ze Vsetína. Neznámý zloděj ukradl tři stovky litinových krytů, které byly na odvodňovacím kanálu vedoucím podél hřiště. Mřížky měly především předejít úrazům hráčů. Kterýkoliv z nich teď může do nepřikrytého kanálu nechtěně šlápnout a vymknout si kotník nebo zlomit nohu. O nákupu nových mřížek vedení klubu neuvažuje. Areál mají fotbalisté pouze v nájmu, a navíc v něm letos trénují naposledy. Příští rok na jeho místě vyroste supermarket.

Jakýkoliv pohyb hračů na kraji hřiště je teď nebezpečný. „Nebezpečí hrozí u autových vhazování, rohových kopů nebo soubojů u postranní čáry. Hráč, který se dostane do blízkosti kanálu, se může snadno zranit,“ řekl předseda fotbalového oddílu Marian Zbranek.

Nejpravděpodobnější varianta toho, proč někdo litinové kryty ukradl, jsou peníze. „Část litinových mřížek byla skutečně nalezena ve sběrných surovinách, kde jsme získali i informace, které by mohly vést k odhalení možného pachatele,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Zloději hrozí za krádež takového množství desetikilových litinových krytů až dvouleté vězení.

Předseda fotbalového oddílu Marian Zbranek o krádeži (zdroj: ČT24)

„Kilogram litiny se běžně vykupuje za 5,50 Kč, za 3 tuny by člověk dostal okolo 15 tisíc korun,“ vysvětlil spolumajitel výkupny sběrných surovin Karel Kořínek. Podle informací České televize je pachatelem pravidelný zákazník jedné ze vsetínských sběren druhotných surovin.

Vydáno pod