Brněnskou část Febiofestu zahájí snímek Bena Afflecka Město

Brno - Regionální ozvěny letošního ročníku Febiofestu doputovaly do Brna. Festivalové ozvěny zahájí stejně jako v ostatních městech snímek režiséra Bena Afflecka Město, který získal jednu nominaci na Oscara. Festival v Brně nabídne také existenciální komedii režiséra Noaha Baumbacha Greenberg nebo thriller Fair Game, který se zabývá tématikou zbraní hromadného ničení v Iráku. Snímky budou k vidění v kinech Art a Scala. V Brně končí Febiofest ve čtvrtek 14. dubna, diváci jej mohou do soboty navštívit ještě v Olomouci a v Ostravě.

O Febiofestu

Program FEBIOFESTU zahrnuje filmy všech délek, žánrů a formátů a přináší domácímu publiku to nejlepší z posledního roku včetně distribučních premiér, retrospektiv a profilů. Objevuje také nová teritoria a neznámé filmaře, přináší sekci věnovanou gay a lesbickým filmům, dětským snímkům (FEBIOFEST JUNIOR) a také experimentálnímu filmu.

Projekce filmu Město začne dnes ve 20. hodin v Divadle Scala. Po skončení festivalu už nebude druhý film herce a režiséra Bena Afflecka k vidění v kinech. Město je příběhem z podsvětí bostonských zlodějů, mísí v sobě poctivou kriminálku s romantickým příběhem. Jeremy Renner byl za vedlejší roli Jamese dokonce nominován na Oscara.

Vydáno pod