Nespokojení studenti vydrhli na protest schody hodonínské radnice

Hodonín - Hodonínští středoškoláci se vydali do boje proti vedení města. Uspořádali netradiční happening, při němž se rozhodli provést na radnici jarní úklid. Studenti a jejich sympatizanti se sešli před radnicí se smetáky, košťaty a kbelíky a dali se do důkladného čištění schodů. Chtějí tak vyjádřit svou nespokojenost s oranžovo-rudou koalicí, kteráměsto od ledna vede.

Říkanka nespokojených studentů

Hody, hody, doprovody, studenti Vám drhnou schody.

Přidala se opozice, Hodoňáků myje více.

Studentský parlament v Hodoníně sepsal proti současnému vedení radnice ostré prohlášení. Studentům se nelíbí, že město vede koalice sociálních demokratů a komunistů, ani jejich kroky. „Nelíbí se nám, že městu vládnou lidé, kteří začali odvolávat schopné a spolehlivé lidi hned první den ve funkci, dřív než mohli poznat a analyzovat jejich práci a přínos městským organizacím,“ píše se také v jejich prohlášení.

Nespokojení středoškoláci symbolicky umyli schody před hodonínskou radnicí (zdroj: ČT24)

Problémy v Hodoníně se projevily letos v lednu, když sociální demokracie vypověděla koaliční smlouvu a uzavřela novou s tamními komunisty. Studenti se bouřili a založili dokonce web, kde vyzývají další nespokojené k diskuzi a akci.

Studentský parlament je v Hodoníně poradním sborem radních, může se tedy vyjadřovat k aktuálním otázkám.