Lupič přepadl poštu v Brně, policisté ho dopadli

Brno - Teprve dvacetiletý mladík se pokusil vykrást dnes ráno poštu v Brně - Komíně na ulici Hlavní. Vyzbrojen paintballovou pistolí a nožem vtrhnul na poštu ještě před otvírací dobou. Šest lidí pachatel na místě svázal, dlouho se ale z lupu neradoval. Jedné z žen se totiž podařilo pomocí SMS upozornit vedoucího pošty, který přivolal policii, ta muže  zadržela. Nikomu z přepadených lidí se naštěstí nic nestalo. Přestože je pachatel ještě kvůli zametení stop při útěku postříkal savem.

Pachatel, který si přivydělává jako občasný manekýn, si při hraní rulety udělal dluhy 200 tisíc korun. Rozhodl se, že je získá loupeží. Na přepadení pošty se připravoval dva měsíce.

Do pobočky vtrhl dnes ráno krátce po 05:30, když na poštu přišly před otevřením dvě pracovnice. Spoutal je a zamkl v šatně. Postupně k nim přidával jejich další kolegyně, tak jak přicházely do zaměstnání. Šatna se brzy zaplnila spoutanými ženami. Lupič proto řešil nemalé potíže s nedostatkem prostoru.

Na místo brzy dorazily dvě policejní hlídky. Když je lupič spatřil, uprchl z pošty oknem. Po několika metrech byl ale zadržen a vzdal se. Kolik peněz bylo v poštovním trezoru, zatím policie neví.

Pachatel měl na sobě černé montérky, které chtěl na útěku svléknout a vyhodit. „Pod nimi měl slušivý oblek s kravatou. Patrně počítal s tím, že bychom při pátrání po oznámení loupeže nekontrolovali na ulicích elegantně oblečené kolemjdoucí,“ řekl kriminalista Pavel Kříž.