Technopárty v Meziříčku potrvá až do neděle

Meziříčko - Technaři na Vysočině zahájili sezonu festivalů elektronické hudby. Na první technopárty v Meziříčku dorazilo kolem pěti set lidí. Akce bude probíhat do neděle na soukromém pozemku. Hygienici jsou v pohotovosti a na vše také dohlíží policie.

Pořádání takové akce, byť na soukromém pozemku, se nelíbí lidem z okolních obcí – i když ji pořadatel včas úředníkům nahlásil. Místním vadí hlavně hluk a přítomnost cizích lidí. „Od pořadatele máme informaci, že by se akce mělo zúčastnit až 1 500 lidí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle náměstka ředitele krajské hygienické stanice Jiřího Kosa jsou hygienici připraveni měřit intenzitu hluku a případně v rámci svých kompetencí zakročit.

V noci na sobotu navíc pořadatelé nedbali vyhlášky a za to mohou podle místostarostky Meziříčka Emílie Kašíkové dostat až 30tisícovou pokutu. „Večer se mi to zdálo trochu hlučnější, ale že to je v limitu pravděpodobně, já to hlídám a doufám, že kdyby to někomu vadilo, že nás upozorní,“ uvedl majitel pozemku Miroslav Skalický. „Hráli celou noc a bude s nimi zahájeno správní řízení,“ uvedla ale místostarostka Kašíková.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod