V Ostrožské Nové Vsi dokončují lázeňskou kolonádu

Ostrožská Nová Ves - Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves byly před necelými deseti lety malé, ne příliš známé lázeňské místo, které znal jen malý okruh lázeňských hostů, většinou z nejbližšího okolí. Do letošní sezóny, kterou zahájí příští pátek, vstupují s novou kolonádou a výzvou pokořit rekord v návštěvnosti. Lázeňské hosty má totiž zlákat i nový léčebný pramen.

Zatím je jeho léčebná síla pod zátkou a voda na rozborech. Už za týden však vrt s názvem BVJ 701 rozšíří počet lázeňských pramenů na tři. „Je z hloubky 50 metrů. Je to středně mineralizovaný pramen s obsahem sulfanu,“ uvedl Antonín Plachý, ředitel lázní.

Dosud byly lázně v srdci moravského Slovácka spíš chudým příbuzným ostatních léčebných středisek, teď se jim minimálně vyrovnají. Před dokončením je odpočinková zóna, vycházková trasa a kolonáda s obchody a kavárnou. Kolonáda vyrostla za rekordních osm měsíců a stála 12 milionů korun. Třetinu z nich zaplatí Evropská unie.

V Ostrožské Nové Vsi dokončují lázeňskou kolonádu (zdroj: ČT24)

Celková kapacita kavárny je 80 až 100 míst. Ve třech obchůdcích budeme jako velké tradiční lázně konečně nabízet doplňkové zboží – lázeňské oplatky, cukrovinky, suvenýry. Upravily jsme okolí sirnatých pramenů a Slunečních lázní, včetně vybudování stylového dřevěného altánu," popsala konkrétně  obchodní manažerka lázní Jana Valešová. Kromě toho byl vybudován i multifunkční sportovní areál v lázeňském parku s tenisovými, volejbalovými, nohejbalovými hřišti. Vše je propojeno novými dlážděnými chodníky s lavičkami, slunečními hodinami a dětským hřištěm.

Hostů v Ostrožské Nové Vsi rok od roku přibývá. Vedle pacientů ubytovaných na účet zdravotních pojišťoven také samoplátci – dokonce z Německa a Rakouska. „Zdejším přírodním léčivým zdrojem je sirná voda. Ta obsahuje velké množství sulfanů, které působí protibolestivě, protizánětlivě,“ zdůvodnil zájem o ostrožské lázně Leoš Sochor.

A místní doufají, že do malebné vesnice právě tyto atrakce přilákají i ty, kteří se léčit nejezdí. Areál lázní totiž protíná frekventovaná cyklostezka.

K světu se má na Slovácku v lázeňském městečku Ostrožská Nová Ves sport, který vždy patřil do sfér vyšší společenské vrstvy.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod