Řádil v Brně falešný policista?

Brno - Policie našla v pátek na dálnici D1 zelené auto Škoda Fabia Combi upravené jako policejní vůz. Jsou na ní dva majáky, na přední části je také hlavice od radaru, jimž policie měří rychlost projíždějících vozidel. Řidič měl u sebe červený zastavovací terčík. Kriminalisté nyní zjišťují, zda muž není falešný policista, řekl mluvčí policie Bohumil Malášek. S vyšetřováním by podle něj mohli pomoci svědci.

Na podivný vůz upozornil telefonicky policii v pátek řidič, který si jej všiml u motorestu Rohlenka na Brněnsku. Majitel auta podobajícího se policejnímu podle něj použil policejní terčík i s majáky. Později to okomentoval tím, že jen zdravil známého, který jel kolem. Pak z parkoviště motorestu odjel.

Řidič se po telefonickém oznámení celé události policii vydal za ním. Pronásledování skončilo u Velkého Beranova nedaleko Jihlavy, kde podivné vozidlo zastavila policejní hlídka.

„Zatím žádné důkazy o tom, že by majitel vozidla byl falešným policistou, nemáme. Chceme ověřit, zda řidič vozu někde nesehrál roli policisty,“ dodal mluvčí. Pokud se podezření potvrdí, hrozilo by řidiči obvinění z podvodu.

Falešný policista už na jihu Moravy působil

Policie muže, který se vydával ze jejich kolegu, odhalila před dvěma lety. Ten si na Znojemsku přestavěl své soukromé auto na policejní, vybavil ho potřebnou technikou a proháněl se v něm po městě a okolí. Muž tehdy doplatil na to, že se rád předváděl. Videa ze své jízdy dokonce umísťoval na internet.