V Kroměříži padl rekord v počtu lidí zpívajících Pramínek vlasů

Kroměříž - Do knihy českých rekordů přibude jeden nový, hudební. 648 obyvatel a návštěvníků Kroměříže si jako velký sbor zazpívalo semaforský šlágr Pramínek vlasů. A to za osobní účasti autora Jiřího Suchého.

Text i melodii Suchý vymyslel, když se nudil na plovárně. Song zazněl v první semaforské hře Člověk z půdy a stal se klasikou. „Leze mně  na nervy, zkuste si tu píseň zpívat třeba třistakrát za sebou a uvidíte, jak ji budete nenávidět,“ nechal se slyšet Suchý. Přesto ale píseň na kroměřížském Velkém náměstí zazpíval, a to s početným sborem. Většina lidí znala text z paměti, taháky se textem využili jen ti nejmladší.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Unikátní provedení zlidovělé písně za účasti autora naplánovali pořadatelé na úvod tradičního festivalu ochotníků. I Jiří Suchý býval kdysi jedním z nich. „Tuto myšlenku jsem měl v hlavě víc jak pět let a podařilo se, máme z toho nelíčenou radost,“ uvedl předseda Divadelního spolku Kroměříž Jiří Kašík. Komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den napočítali 648 zpěváků. Podobným číslem, i když nižším, se mohou pyšnit například Hanáci, kteří v krojích zapěli píseň Čí só hode. Těch bylo ale 517, uvedla Eva Žižková z agentury.