Nové koupaliště Panorama ve Zlíně přivítá první návštěvníky v sobotu

Zlín, Uherské Hradiště - Největší zlínské sídliště Jižný Svahy má konečně vlastní koupaliště. Jeho slavnostní otevření naplánovala radnice na dnešní odpoledne, první návštěvníky ho navštíví už o tomto víkendu. Areál nazvaný Panorama nabízí čtyři bazény, skluzavky, tobogán, vodní atrakce a terasy ke slunění. Kromě Zlína se letos nového venkovního koupaliště dočkají také v Uherském Hradišti - tam venkovní bazén doplní v prosinci otevřený moderní akvapark.

Nová koupaliště ve Zlínském kraji

Koupaliště Panorama ve Zlíně
Záhájení provozu: sobota 28. 5.
Vstupné: 90 korun/dospělý za den
Otevírací doba: 9.00 - 20.00

Venkovní areál akvaparku v Uherském Hradišti
Zahájení provozu: 20. 6.
Vstupné: 80 korun/dospělý za den

Desetitisícové sídliště Jižní Svahy ve Zlíně koupaliště dlouho postrádalo - teď se jeho obyvatelé konečně dočkali. Od tohoto víkendu budou mít k dispozici moderní areál za 99 milionů korun.

„Návštěvníci se mohou těšit na pětadvacetimetrový plavecký bazén, relaxační bazén, dětský bazén, dojezdový bazén pro skluzavku a tobogán. Pod terasami s bazény jsou slunící terasy, a to jak dlážděné, tak travnaté,“ řekl Petr Hloušek z odboru investic zlínského magistrátu.

U koupaliště je celkem 33 míst k parkování, kapacity koupaliště přitom počítají až s 600 návštěvníky. „Koupaliště bylo vybudováno především pro obyvatele Jižních Svahů a pro ně je dostupné pěšky, případně na kole,“ vysvětlil mluvčí radnice Zdeněk Dvořák. Provozovatelem koupaliště Panorama je společnost Steza, která ve Zlíně spravuje také městské lázně a koupaliště Zelené.

Nové venkovní koupiliště budou mít také v Uherském Hradišti

Na 20. června se připravuje otevření také venkovní části akvaparku v Uherském Hradišti, který je v provozu od loňského prosince. Moderní letní koupaliště pojme současně 2000 lidí, kterým kromě padesátimetrového vyhřívaného bazénu se šesti plaveckými drahami nabídne také řadu atrakcí - chrliče, masážní lavice, perličkové lázně a další.

Součástí areálu je i velká skluzavka, lezecká stěna a několik sportovních hřišť včetně volejbalového, pro plážový fotbal nebo petanque.

  • Koupaliště Panorama ve Zlíně autor: Steza Zlín, zdroj: laznezlin.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2586/258513.jpg
  • Venkovní areál uherskohradišťského akvaparku zdroj: aquapark-uh.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2586/258504.jpg
Vydáno pod