Zatopená trafostanice odřízla centrum Olomouce od proudu

Olomouc - Stovky odběrných míst v okolí Horního náměstí v Olomouci zůstalo po dnešní odpolední bouřce bez elektřiny. Voda zaplavila distribuční trafostanici v podsklepí Moravského divadla. Mluvčí skupiny ČEZ pro střední a severní Moravu Alice Lutišanová informovala, že energetici by měli závadu odstranit do půl jedenácté večer. Moravské divadlo muselo zrušit večerní představení. Silná bouřka se nad městem přehnala odpoledne. Například hasičům ale nebyla v souvislosti s ní žádná událost ohlášena.

„Dodávka je omezena v části Horního náměstí a okolí, například i na třídě Svobody. Dotklo se to například divadla, České spořitelny, prodejen, ale i domácností,“ uvedla Lutišanová. Podle ní musí energetici vodu nejprve odčerpat, místo odbahnit a teprve pak závadu odstraní. V Moravském divadle plánují nejpozději do půlnoci zprovoznit náhradní zdroj.

„Museli jsme zrušit představení Markéta Lazarová v rámci předplatného. Snažili jsme se diváky informovat prostřednictvím webových stránek či v Českém rozhlase. Šlo ale o mimořádnou událost, takže bohužel část předplatitelů se o zrušení představení dozvěděla až na místě,“ přiznal mluvčí divadla David Kresta.

Olomouc bez proudu (zdroj: ČT24)