Transat 6,50: Milan Koláček uspěl v dalším závodě

Brno/La Rochelle - Milan Koláček dojel do cíle regaty Minifastnet na vynikajícím 4. místě. Trasa závodu startujícího z Douarnenez v Bretani musela být letos podruhé v historii změněna. Na vině byla silná bouře u Fastnet Rock. 73 jachet tedy zamířilo na jih k Bordeaux a zpět přes obávaný Biskajský záliv do Douarnenez.

Závod byl určen pro dvojčlenné posádky, Milana Koláčka na Gaben – Follow Me doplnil zkušený jachtař Samuel Manuard. I další závodníci ze špičky zvolili velmi silné coskippery. Závodu se zúčastnil například Francois Gabart, který se připravuje na Vendée Globe a startoval v Barcelona World Race, nebo špičkový figarista Frederic Duthil.

Coskipper - spolujezdec, druhý skipper (závodník)

Figarista - závodník který jezdí v lodní třídě Figaro. Jsou to cca 11m dlouhé lodě, na kterých jezdí jenom profesionální závodníci.

Start závodu se Milanovi příliš nepovedl a už od začátku musel dohánět ztrátu. Přesto se mu poněkolika desítkách mil podařilo předjet většinu startovního pole a zavěsit se za vedoucí trojici. Milan Koláček jako jediný dokázal držet krok s čelem závod, předjet favorizovanou trojici už ale nedokázal. Za 3. místem zaostal o 42 minuty, přesto potvrdil své místo v samotné špičce Classe Mini.

Vydáno pod