Policie pátrá po lupiči, který s pistolí přepadl banku a odnesl si sto tisíc

Brno – Pobočku banky na brněnských Vinohradech přepadl minulý pátek asi čtyřicetiletý muž. S pistolí v ruce požadoval od pokladní bankovky vysoké hodnoty. Žena mu peníze vydala. Pachatel si z banky odnesl více než sto tisíc korun. Lupiče zachytily bezpečnostní kamery. Je vysoký 180 centimetrů a sportovní postavy. Má šedivé vlasy a černý plnovous, oblečený byl do trika tyrkysové barvy a šedé bundy.  Po pachateli policie stále pátrá.

Minulý týden v pátek v 16:25 přišel do pobočky banky na sídlišti Vinohrady asi čtyřicetiletý muž. Bez velkých okolků namířil na pokladní pistoli. Své jasné gesto ještě doplnil požadavkem na vydání peněz. Osmatřicetiletá pokladní dosud neznámému pachateli vydala více než stotisícovou hotovost. „Muž potom s omluvou pobočku banky opustil, pravděpodobně směrem k ulici Žarošická,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Muž byl středního věku, asi 40-45 let, vysoký 180 centimetrů a sportovní postavy. Měl šedivé vlasy a černý udržovaný plnovous, oblečený byl do trika tyrkysové barvy s blíže neurčeným obrazcem bílé a šedé barvy na prsou, šedivé bundy s nárameníky a kapsami. Pachatel měl na sobě také kalhoty šedé barvy, v ruce držel zbraň – pravděpodobně malý černý revolver. Jakékoliv informace o případu přijímá policie na lince 158 či telefonním čísle kriminalistů 974 625 889 (i záznamník).

Pachatele zachytily bezpečnostní kamery (zdroj: ČT24)
Vydáno pod