Auto se srazilo s dodávkou - tři mrtví

Bezměrov - Na křižovatce u Bezměrova na Kroměřížsku se srazila dodávka s osobním autem. Bilance nehody je tragická - tři lidé zemřeli, další dva zranění jsou v nemocnici. Podle mluvčího krajských hasičů Iva Mitáčka se nehoda stala na známé kžižovatce, kam záchranáři v posledních měsících vyjížděli k vážným kolizím. Kvůli nájezdu na dálnici se tam totiž měnila přednost, řada lidí si ale na změnu dosud nezvykla. Na Kroměřížsku letos zemřelo při dopravních nehodách již osm lidí.

Podle mluvčí kroměřížské policie Simony Kyšnerové zavinil nehodu řidič osobního automobilu. „Sedmatřicetiletý řidič Škody Felicia jedoucí od Brna na Kroměříž nedal přednost dodávce, která jela od Kojetína k dálničnímu přivaděči,“ uvedla Kyšnerová, podle které je místo smrtelné nehody častým cílem policejních výjezdů. „Křižovatka je nadstandardně značená, přesto policisté navrhují, aby zde byl zřízen kruhový objezd,“ dodala.

Na místo nehody vyjely tři posádky zdravotníků, trojici pasažérů už ale pomoci nemohli. Zaklíněná těla museli vyprostit hasiči. Zemřeli tři lidé ze Škody Felicie, dva muži ročník narození 1981 a 1974 a žena narozená v roce 1984. V dodávce se zranili dva lidé.

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Poté, co záchranáři odvezli zraněné, zajistili hasiči vraky vozidel. Osobní auto skončilo po srážce na střeše a na svodidlech. Dodávka zablokovala křižovatku. Doprava v místě nehody je omezena, tragickou událost vyšetřuje policie.

Statistika zemřelých při dopravních nehodách se po dnešní tragédii na Kroměřížsku vyšplhala již na osm. Loni přitom dopravní policisté v regionu napočítali jen tři. Ve Zlínském kraji letos zahynulo při dopravních nehodách celkem 22 lidí, v minulém roce jich bylo 40.

  • Smrtelná nehoda na Kroměřížsku autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2699/269899.jpg
  • Smrtelná nehoda na Kroměřížsku autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2700/269904.jpg